Haber

Dr. Koç: “Türkiye olarak dijital teknolojinin tüketicisi değil üreticisi olacağız.”

Ege Üniversitesi açılış töreniyle 2023-2024 eğitim-öğretim yılına “Merhaba” dedi. AB Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, AB Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, il protokolü, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Akademik yılın açılış dersini Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç verdi.

Tören öncesinde Rektör Prof., Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na gitti. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi senato üyeleri tarafından çelenk sunuldu. Rektör Prof. burada bir konuşma yaptı. Dr. Necdet Budak, “Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihi zaferlerle dolu bir milletin asil evlatları olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkarak, milli sorumluluklarının bilincinde nesiller yetiştiriyoruz. 68 yıllık geçmişi, nitelikli akademik kadrosu, güçlü bilimsel çalışmaları, seçkin öğrencileri ve mezunlarıyla ülkemizin geleceğine değer katan Üniversitemizde; Cumhuriyetimizin 100. yılını tam akredite, Öğrenci Odaklı, Araştırma Üniversitesi olmanın gururuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. “2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MÖTBE Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından Ege Üniversitesi tanıtım sinemasının gösterimi yapıldı. Turkcell Genel Müdürü Dr. Dr. eğitim-öğretim yılının ilk dersini verdi. Ali Taha Koç, “Bugün sizlerle birlikte olduğumuz için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum. Geleceği yönetebilmek, onu yönetebilen, kökleri geçmişten gelen, parçaları geleceğe uzanan idealist bir nesil gerektirir. Ülkemizin bu idealist kuşağa sahip olduğunu TEKNOFEST kuşağında hep birlikte gördük. Yaklaşık bir ay önce İzmir’deki TEKNOFEST’e toplam 1,1 milyon ziyaretçi katıldı. “Türkiye’nin geleceğe dokunan neslinin TEKNOFEST’e ilgi duyduğunu ve kendilerini geliştirmeyi öğrendiklerini hep birlikte gördük” dedi.

Gençlere seslenen Dr. Koç, “Sevgili gençler, bilgi insanoğlunun varoluşundan bu yana büyük bir güç unsuru olmuştur. Günümüzde bilginin sağladığı bu güce dijital teknolojiler üreterek ulaşabiliyoruz. Örneğin yapay zeka, kuantum, blockchain, bulut bilişim ve 5G gibi yenilikçi teknolojiler üretenler, yalnızca bu teknolojileri kullananlara göre üstün olacak. Geleceğe bu teknolojileri tüketenler değil üretenler yön verecek. Türkiye olarak tüketici değil üretici olacağız. Dijital dünyada geçirdiğimiz zaman katlanarak artıyor. Alıştığımız her şey dijital dünyaya taşınıyor. Yenilikçi teknolojilerin ve nesnelerin internetinin belki de en güzel örneği Türkiye’nin Otomobili TOGG’dur. TOGG, etrafındaki nesnelerle konuşabilen, bizimle ilgili teknolojileri barındıran bir sistem olarak geliştiriliyor. “Yani bir araba değil, akıllı bir cihaz görevi görüyor” dedi.

“Tüm kaynaklar tek bir cihaza sığıyor”

Yapay zekanın gelişimi hakkında konuşan Dr. Ali Taha Koç, “Yapay zekanın günümüzde yapabilecekleri farklı boyutlara ulaştı. Yapay zeka artık makale yazabiliyor, ödev yapabiliyor, fotoğraf çizebiliyor ve daha birçok işi kolaylaştırabiliyor. Dijitalleşme, tüm kaynakları tek bir cihaza sığdırmamızı sağladı. Birçok kaynağa kolay erişime sahip olan ve bu teknolojilere hakim olan gençlerimiz sadece bir alanda değil birden fazla alanda uzmanlaşabilmektedir. Özellikle yabancı dil ve yazılım dillerinin öğrenilmesi gibi konularda öğrenme çok daha hızlı sağlanabilmektedir. “Yenilikçi teknolojilerin ve dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte eğitim kurumlarımız öğrencilerimize nerede olursa olsun ulaşabiliyor” dedi.

“Ara çalışanlar değil, aranan çalışanlar olacaklar.”

Türkiye’de açılan 4 Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulundan birinin Ege Üniversitesi’nde açıldığını vurgulayan Dr. Koç, “Yükseköğretimde siber güvenlik programlarının oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla 4 yılda Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu açtık. Üniversitelerimizin Yükseköğretim Kurulu ile birlikte Bu okullar siber güvenlik kapasitemizin geliştirilmesine öncülük ederek ulusal siber güvenliğin sağlanmasına katkı sağlayacak. Burada yetişen çalışanlar ara çalışanlar değil, aranan çalışanlar olacak. “Siber güvenlik alanı başta olmak üzere pek çok alanda geleceğin meslekleri ortaya çıkacak” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılını kutlamaya çok az zaman kaldığını belirten Dr. Koç, “Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken önümüzde büyük bir hedef var. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğumuz Türkiye Yüzyılı vizyonunu her alanda hayata geçireceğiz. Her alanda baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı ve teknolojinin nefes almadan ilerlediği çağımızda, bu vizyonu gerçekleştirmek için kamu, özel sektör ve akademik dünya dahil hepimizin çok çalışması gerekiyor. Bu vizyonu hayata geçirebilmek için şüphesiz en çok siz değerli akademisyenlerimize güveniyoruz. Çünkü Türk Yüzyılını gerçekleştirecek ve yaşatacak gençlerimiz sizin elinizde yetişecek. Sizin himayenizde yetişen gençlerimiz, Türk Yüzyılını Dijital Yüzyıl, Yenilikçi Teknolojiler Yüzyılı yapacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başta akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban konuşmasında öğrencilere seslenerek, “Hocalarımızın öğrencileriyle, gençlerimizin de arkadaşlarıyla ve kampüsleriyle buluşması ne kadar güzel. İnsanın yaşamının en keyifli olduğu ve her şeyden sınırsızca keyif aldığı dönem üniversitedeki öğrencilik hayatıdır. Doğal afetlerle, salgınlarla dolu bu dönemi geçirmiş olmanız maalesef bir kayıptır. Bu nedenle burada olacağınız her yılı en iyi şekilde değerlendirin. Öğrencilik hayatı, birçok alanda donanımlı olmaya ve kendinizi geliştirmeye çabaladığınız bir dönemdir. Kendinizi birçok alanda donatın ve eğitim sürenizi arkadaşlarınız, öğretmenleriniz ve şehrin güzellikleriyle dolu dolu geçirmeye çalışın. “Çünkü bu kadar keyifli kampüs ortamları, tecrübeli ve başarılı akademisyenler sizi geleceğe hazırlamak için var” dedi.

“Sizlerden beklentilerimiz çok yüksek”

Vali Dr., öğrencilere ve akademisyenlere büyük görevler düştüğünü söyledi. Elban, “Sizlerden beklentimiz çok yüksek. Çünkü günümüz dünyasında yarış, nitelikli ve akademik donanıma sahip bireylerle olacaktır. Dolayısıyla dijitalleşmenin baş döndürücü bir hızla geliştiği bu çağda, başta dijital alan olmak üzere her alanda iyi eğitimli olmanız ve dünyadaki çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmeniz için iyi eğitimli olmanız gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yol. Bu anlamda sizden beklentilerimiz çok yüksek; Üniversite hayatınızı dolu dolu geçirirken sizden de bu büyük sorumluluğun bilincinde olmanızı bekliyoruz. Başarılar diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor”

Rektör Prof., konuşmasına Gazze’de yaşanan mezar katliamından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Dr. Necdet Budak, “Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Gazze’de masum insanların sürekli bombardımana maruz bırakılarak ayrım gözetmeksizin katledilmesini asla kabul etmiyorum. İsrail’in zalim, insanlık dışı vahşetini defalarca şiddetle kınıyorum. “Hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmaktan onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Budak, “41 yaşında bir Ege Üniversitesi öğrencisi olarak, görev yaptığım bu köklü kurumun rektörü olarak gururla görev yapıyorum. hem öğrencilik yıllarım hem de son 6 yıldır akademisyenlik mesleğim. Görevi devraldığımız günden bu yana Ege Üniversitesi mensubu olmanın bilinciyle, azim ve kararlılıkla ülkemiz ve üniversitemiz için çalışıyoruz. Son 6 yılda çağın ihtiyaçlarına uygun akademik çeşitliliği ve güçlü teknolojik altyapısıyla dev bir bilim üssü haline geldik ve öncü uygulamalarıyla köklü geçmişine yakışır yeni başarı öyküleri yazdık. Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz; Öncü bir üniversite olmanın haklı gururuyla, Kurumsal, Tam Akredite, Öğrenci Odaklı, Araştırma Üniversitesi kimliğine sahip, Türk yükseköğretim sistemimizin örneği; Başlarımızı dik tutarak kutluyoruz. Bu yıl bizi en çok gururlandıran gelişme; 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde Ege Üniversitesi olarak; “Eğitim, öğretim ve araştırma alanlarında bilime ve ülkemizin kalkınmasına yaptığımız katkılardan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘2023 YÖK Üstün Başarı Ödülü’nü almaktı” dedi.

“Üniversitemizi uluslararası alanda bir dünya markası haline getireceğiz”

Ege Üniversitesi olarak yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak; Aydınlık bir geleceğin inşasında öncü rol üstlenecek gençleri ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Türk Yüzyılını Akademi Yüzyılı yapmak ve geleceğe daha güçlü bir Türkiye mirası bırakmak için büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Ülkesinin amaç ve ideallerine katkıda bulunmayı esas alan temel bilim merkezimizin tam hedeflerine ulaşması için yüksek inançla yorulmadan çalışan ve üreten Ege Üniversitesi Ailesine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Aynı inançla birlikte çalışarak önümüzdeki dönemde de ortak başarılarımıza yenilerini eklemek ve üniversitemizi dünya çapında tanınır hale getirmek. Bilim çağında parlak geleceğimizi derin geçmişimizin mirasıyla inşa edeceğiz. Dijitalleşme ve bilim diplomasisi yürüterek uluslararasılaşmada yükseköğretim kurumlarına örnek olacak çalışmaları hayata geçireceğiz. “Nihai hedefimiz Ege Üniversitesi’ni uluslararası alanda tanınan bir dünya markası haline getirmektir” dedi.

Prof. Dr. Budak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla azim ve kararlılıkla hazırlayacak, üniversitemizi ve ülkemizi hazırlayacağız. gelecek için daha güçlü, daha müreffeh bir devlette.” Üniversitemizin hedeflerine doğru kararlı adımlarla ilerlemesinde bizlere her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar, Bakanlarımız, İzmir Valimiz, Milletvekillerimiz, ilimizin değerli bürokratları, tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri.”

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Öğrenci Kurulu Başkanı Kadir Gülhan, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkesi ve milleti için çalışan, üreten, vatanına bağlı bireyler olmak için var gücümüzle çalışacağız. ulusal değerler. Üniversitemize kazandırdığı öğrenci odaklı yönetim anlayışı ve öğrenci odaklı uygulamalarıyla bizlere huzurlu ve güvenli bir aile ortamı sağlayan, baba şefkatini hiçbir zaman esirgemeyen değerli Rektörümüz Prof. Dr. “Necdet Budak’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başarılı öğrenci ve akademisyenlere belgeler sunuldu

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi’ne dereceyle giren öğrenciler; Belgeler Mete Karakoyunlu, Gülşen Buğ ve Karya Yağmur Kaç’a sunuldu. Ayrıca çeşitli alanlarda “Yılın Akademisyeni” ödülüne layık görüldü; Dr. Filiz İçier, Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran, Prof. Dr. Tahsin Oğuz Başokçu, Doç. Dr. Çığır Biray Avcı, Doç. Dr. Hasret Barut Selver, Doç. Dr. Pelin Lider Erol, Doç. Dr. Nedim Özdemir, Doç. Dr. Burcu Türkcan ve Öğr. Gör. Görmek. Ödüller Özgün Işık’a Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort